9 Mart 2009

Paşa Tatlısı


Malzemeler:
  • bir litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • yarım su bardağı hindistan cevizi
  • yarım su bardağı tuzsuz antep fıstığı
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:

Orta boy bir tencereye şekeri, irmiği, hindistan cevizini, vanilyayı koyup, üzerine sütü ekleyin. Karıştıra karıştıra pişirin. Kaynamaya başladığında, ortadan ikiye böldüğünüz antep fıstıklarını ilave edin. Karışım katılaştığında, küçük dikdörtgen borcama dökün. Ilıdığında buzdolabına koyun. Üzerine iri çekilmiş antep fıstığı ilave edip, servis yapın.

Püf Noktası:

Antep fıstıklarını kaynamaya başlarken atmamızın nedeni tatlımızın kararmasına engel olmak. Karışım kaynadığında üzerinde beyaz bir köpük oluşuyor. O köpük gidene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Sonra sudan geçirdiğiniz borcama dökebilirsiniz. Borcamı sudan geçirdiğinizde, dilimler tepsiden çok daha kolay alınacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder