11 Mart 2009

Mercimekli Bulgur Pilavı


Malzemeler (4 kişilik) :
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • yarım su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 ortaboy kuru soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • karabiber, kırmızıbiber, tuz

Yapılışı:

Mercimeği 10 dakika kadar ıslayın. Sonra yayvan bir tencereye alıp, 3,5 su bardağı su ile haşlamaya başlayın. Suyuna tuz ve karabiber ekleyin. Mercimeklerin diriliği biraz gidince, bulguru ilave edip ve pişirmeye devam edin. Suyunu çekince yemeği ocaktan alın. Başka bir yerde tavaya yağı koyup, doğradığınız soğanları tavaya ekleyin. Soğanları kavurup, karabiber, kırmızıbiber ve tuz ilave edin. Daha önce mercimeği haşlarken koyduğunuz tuz ve karabiberi göz önünde bulundurun. Karışımı pilava ekleyip, karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder