16 Mart 2009

Tahinli Kek


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 10 yemek kaşığı dolusu tahin(7 y.k içine, 3 y.k üstüne)
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • susam

Yapılışı:

Derin bir kapta, yumurta ve şekeri mikser ile iyice karıştırın. Sonra karışıma yoğurdu ve yağı ilave edip, mikser ile biraz daha karıştırın. Cevizi ilave edin. 7 yemek kaşığı dolusu tahini ekleyip, bir kaşık ile şöyle bir karıştırın . Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı tel süzgeçten eleyin. İyice karıştırıp, yağlanmış kek kalıbına dökün. Kekin üzerini düzeltin ve 3 yemek kaşığı tahini üzerinde gezdirin. Her tarafına eşit dağıldığından emin olun. Üzerine bol beyaz susam ekleyip, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kekinizi pişirin.

Püf Noktası:

Kekin piştiğini düşündüğünüzde, kekin farklı yerlerine kürdan batırın. Şayet kürdana hamur yapışmıyorsa, kekiniz pişmiş demektir.

3 yorum:

  1. Henüz tarifi denemedim. Ama fotoğrafındaki özen gözden kaçmıyor. Uygun tabağa doğru yerleştirilmiş ve kekler birer çiçek edası ile duruyor. En kısa sürede deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  2. Güzel tasviriniz için teşekkür ederim. Afiyet olsun. Bir dahaki sefere adınızı da yazarsanız çok sevinirim.:))

    YanıtlaSil
  3. Bengicigim tarifini denedim harika oldu.Tahin ve susamin muhtesem kokusuna bir de ceviz tadi katilinca harika bir lezzet oldu.Bu keki herkes tatmali.Tesekkurler...

    YanıtlaSil