16 Mart 2009

Zeytinyağlı Fasülye


Malzemeler (4-5 kişilik):

  • bir kilogram fasülye
  • yarım kahve fincanından biraz fazla zeytinyağı
  • 2 ortaboy soğan
  • 2 tane büyük boy çarliston biber
  • 4-5 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • tuz, kırmızıbiber

Yapılışı:

Fasülyeleri uçlarından kesin ve kılçıklı ise kılçıklarını temizleyin. Sonra uzun uzun doğrayın. Başka bir yerde, düdüklü tencereye zeytinyağını koyun ve iri doğranmış soğanları yağda kavurmaya başlayın. Sonra ince doğranmış biberleri ekleyin. Fasülyeyi ilave edip, üzerine doğranmış domatesleri dökün. Şekeri, tuzu, kırmızıbiberi ekleyip, yarım su bardağına yakın su ilave edin. Düdüklünün düdüğünü kapattıktan sonra, 20 dakika pişirin.

Püf Noktası:

Fasülyeyi alırken kılçıklı olmadığından emin olun. Şayet domatesler sulu yaz domatesi ise ayrıca su eklemenize gerek yok. Aksi taktirde yemeğiniz çok sulu olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder