Malzemeler:
- 1 paket tuzsuz etimek
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
Kreması için:
- 1 kilo süt
- 3 kahve fincanı şeker
- 1 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı pirinç unu
- 1 kahve fincanı hindistan cevizi
Yapılışı:
Etimekleri büyük kare veya dikdörtgen borcama dizin. Su ve şekeri kaynatıp, etimeklerin üzerine dökün. Etimeklerin üstünü başka bir tepsi ile kapatın. Başka bir yerde sütü tencereye koyun. Diğer malzemeleri ekleyip, krema katılaşıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirin. Kremayı etimeklerin üstüne dökün. Krema ılıdığında üstüne bol hindistan cevizi dökün ve buzdolabına koyun. Soğuk olarak servis yapın.
Püf Noktası:
Hazırladığınız şerbeti, özellikle etimeklerin sert kenar bölgelerinden dökmeye başlayın ki, şerbet ılımadan bu kısımlar yumuşamış olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder