11 Mart 2009

Şehriye Çorbası


Malzemeler (4 kişilik):

  • Yarım su bardağı şehriye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tane limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • karabiber, tuz

Yapılışı:

Ben bu çorbayı daima tavuk suyu ile yaparım. Orta boy bir tencereye zeytinyağını koyup, salçayı ilave edin. Salçayı bir süre yağda kavurun. Sonra şehriyeyi ekleyin ve bir süre daha kavurmaya devam edin. Üzerine 5-6 su bardağı tavuk suyu ilave edin. Bir limonu sıkın ve suyunu çorbaya ekleyin. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Biraz maydanoz ilave edip, çok az daha pişirmeye devam edin. Şehriyeler piştiğinde çorbanız servise hazır demektir.

Bu çorbayı şöyle de yapabilirsiniz:

1 büyük çarliston biberi küçük küçük doğrayıp, yağda kavurun. 3 tane iri domatesi rendeleyin ve biberlerin üzerine ekleyin. Sonra şehriyeyi de ilave edip, bir süre daha kavurmaya devam edin. Sonra tavuk suyunu ve limonu ekleyip, karıştıra karıştıra pişirin. Tabi tuz ve karabiberi eklemeyi unutmayın. Şehriyelerin pişmesine yakın maydanozu ilave edin. Şehriyeler piştiğinde çorbayı ocaktan alabilirsiniz.

Püf Noktası:

Şayet karıştırarak pişirmezseniz şehriyeler aşağıya çöker ve tencerenin tabanına yapışır. Eğer tavuk suyunu çok sevmiyorsanız; su ile pişirebilirsiniz ya da yarısını su, yarısını tavuk suyundan koyarak pişirebilirsiniz.

1 yorum: