2 Mart 2009

Fırında Karnıbahar


Malzemeler:

  • yarım kilo karnıbahar (temizlenmiş)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • yarım kahve fincanı zeytinyağı veya sıvıyağ
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • karabiber, kırmızıbiber, tuz
  • sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:

Karnıbaharı su ve biraz tuz ile haşlayıp, soğumaya bırakın. Karnıbaharları irili ufaklı doğrayıp, derin bir kaba alın. Yoğurt, yumurta, un, yağ ve yarım bardak kaşar peyniri rendesini iyice karıştırın. Baharatlarını ekleyip, yağlanmış küçük dikdörtgen borcama dökün. Kalan kaşar peyniri rendesini karışımın üstüne serpin. 180 C de üzeri kızarana kadar pişirin. Biraz ılıyınca sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

Püf noktası:

Karnıbaharları ezilecek kadar çok haşlamayın. Doğranabilir dirilikte olsunlar. Bu yüzden ara ara haşlanan karnıbaharları kontrol edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder