4 Mart 2009

Kremalı ya da Pudingli Kurabiye


Malzemeler:
  • 250 gram yumuşak tereyağı
  • 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un (3,5 su bardağı)

Krema için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı dolusu şeker
  • 1 paket vanilya
  • portakal kabuğu rendesi

Puding:

  • 1 paket kakaolu puding
  • 1,5 su bardağı süt

Yapılışı:

Bu kurabiyeyi krema veya puding ile yapabilirsiniz. Hangisi ile yapacağınıza karar verip, önceden pişirip, soğumaya bırakmalısınız. Her ikisi de katı bir kıvamda olmaktadır.

Tereyağını derin bir kaba alın. Yoğurdu ilave edip, ikisini iyice elinizle yoğurun. 2 su bardağı un ile birlikte kabartma tozunu tel süzgeçten eleyip, yoğurun. Sonra bir su bardağı un daha ilave edip, yoğurmaya devam edin. Kalan yarım bardak unu ise azar azar ekleyip yoğurun. Hamurunuz elinize ve yoğurduğunuz kaba yapışmayacak bir kıvam alacaktır. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp, içerisine 1 tatlı kaşığı kadar krema veya puding koyun. Sonra hamurun uçlarını birleştirin. İki avucunuzun ortasında bastırmadan yuvarlayın. Birleştirme noktası altta kalacak şekilde, hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 derecede pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Püf Noktası:

Ben bu kurabiyeyi yaparken 3,5 su bardağı un kullandım. Ancak siz son yarım bardak unu, ilave ederken dikkatli davranın. Krema soğumadan kesinlikle kurabiyeleri yapmaya başlamayın. İstediğiniz puding çeşidini seçebilirsiniz. Çikolata sosu ile de servis yapabilirsiniz.

3 yorum:

  1. Bence pudinglisi daha güzel

    YanıtlaSil
  2. ablacım senın yaptıgın yemeklerın hepsı guzel bude cok guzel gorunuyor.en yakın zamanda yemek uzere:D:D

    YanıtlaSil
  3. Canım benim, sen ne yemek istiyorsan söyle yapal ım. Gerçi ne öğrendiysen canım anneciğimden öğrendim. O yanındayken bize ne gerek:))

    YanıtlaSil