16 Mart 2009

Kesme Mantı


Malzemeler (4 kişilik):

  • 2 orta boy kase dolusu erişte
  • 300-350 gram yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • tuz

Sosu için:

  • 350 gram kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tane orta boy çarliston biber
  • 3 tane domates
  • tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yapılışı:

Erişteyi tuzlu suda pişirin. Pişince bir süzgeç yardımı ile suyunu süzün. Başka bir yerde, kıymayı teflon bir tavaya koyun ve kıymayı kendi suyu ile pişirin. Suyunu çeken kıymaya zeytinyağını ilave edip, kavurmaya devam edin. Önce küçük doğranmış yeşil biberleri ve sonra domatesleri ilave edin. Baharatlarını ve tuzu ilave edip, kısık ateşte pişirin. Küçük dikdörtgen borcam tepsi içerisine dövülmüş sarımsakları koyup, üzerine yoğurdu ekleyin. Orta kıvamlı sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Süzdüğünüz erişteyi sarımsaklı yoğurda katıp, iyice karıştırın. Erişteyi tabaklara alın ve üzerine sosunu dökerek servis yapın.

Püf Noktası:

Önce sosunu hazırlayın. Erişteniz pişene kadar sos soğusa bile, ısıtabilirsiniz. Erişteler ne çok diri ne de çok haşlanmış olsun. Süzdükten sonra biraz bekleyin. Çok sıcakken yoğurda eklerseniz, yoğurt kesilebilir.

1 yorum:

  1. Evrimcim hani bizim 'Kesme Mantımız'dedin.İşte burada. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil