4 Mart 2009

Mantarlı Et Kebap


Malzemeler (3 kişilik):

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 tane orta boy domates
  • 250 gram mantar
  • 5-6 diş sarımsak
  • yarım demet maydanoz
  • kekik, karabiber, tuz

Yapılışı:

Dana eti kullanıyorsanız; küçük doğranmış kuşbaşı etleri, düdüklü tencerede düdüğünü kapattıktan sonra 15-20 dakika kadar pişirin. Pişen kuşbaşıları derin bir kaba alın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Başka bir yerde mantarları iyice yıkadıktan sonra dikey şekilde kesin ve hepsini kabın içine ilave edin. Sarımsakları soyun ve ikiye bölün. Maydanozları ince doğrayıp, sarımsaklarla birlikte kaba ekleyin. Yarım su bardağı su yada et suyunu kabın içine ekleyip, karışıma tuz, karabiber ve kekik koyun. Tüm malzemeyi iyice karıştırıp, derin bir fırın kabına dökün. Fırın kabını folyo ile kapatıp, 180 C de pişirin.

Püf Noktası:

Kültür mantarı kullanıyorsanız, yemeğin içinde kararmaması için limon, zeytinyağı ve sudan oluşan karışımın içinde bir süre bekletin. Ben bu yemeği yaparken kahverengi 'kestane mantarı' diye bir türünü kullandığım için, yemeğin içinde koyu renkli görünüyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder