19 Şubat 2009

Ananaslı Kek


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ananas suyu
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 300 gr. doğranmış konserve ananas
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpın. Önce yağı sonra ananas suyunu ilave edip, karıştırın. 3 su bardağı un ile birlikte vanilya ve kabartma tozunu tel süzgeçten eleyip, iyice karıştırın. Yarım su bardağı un ile doğranmış ananasları karıştırıp, diğer malzemenin içine katın. Yağlanmış kek kalıbına döküp, 175 C de pişirin.

Püf Noktası:

Kekin pişip pişmediğini anlamak için, keke bir kaç farklı noktadan kürdan batırın. Şayet kürdana hamur yapışmıyor ise kekiniz pişmiş demektir.

2 yorum:

  1. Tarif hem kolay hemde çok değişik eminim tadıda görüntüsü gibi nefistir. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun Özgeciğim.

    YanıtlaSil