- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ananas suyu
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 300 gr. doğranmış konserve ananas
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpın. Önce yağı sonra ananas suyunu ilave edip, karıştırın. 3 su bardağı un ile birlikte vanilya ve kabartma tozunu tel süzgeçten eleyip, iyice karıştırın. Yarım su bardağı un ile doğranmış ananasları karıştırıp, diğer malzemenin içine katın. Yağlanmış kek kalıbına döküp, 175 C de pişirin.
Püf Noktası:
Kekin pişip pişmediğini anlamak için, keke bir kaç farklı noktadan kürdan batırın. Şayet kürdana hamur yapışmıyor ise kekiniz pişmiş demektir.
Tarif hem kolay hemde çok değişik eminim tadıda görüntüsü gibi nefistir. Elinize sağlık
YanıtlaSilAfiyet olsun Özgeciğim.
YanıtlaSil