27 Şubat 2009

Kesme Mantılı Yeşil Mercimek Çorbası


Malzemeler (3-4 kişilik):
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • yarım su bardağı kesme mantı
  • 1 ,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 silme yemek kaşığı salça
  • karabiber, kırmızıbiber, kuru nane, tuz

Yapılışı:

Yeşil mercimekleri 10 dakika suda ıslayın. Orta boy bir tencereye suyunu süzdüğünüz mercimekleri koyup, 4 su bardağı su ve biraz tuz ile haşlamaya başlayın. Mercimekler biraz haşlanınca, kesme mantıyı ekleyin. Mercimek ve mantınız piştiğinde, yemeği ocaktan alın. Başka bir yerde tereyağını yakmadan eritin. Salça, karabiber, kırmızıbiber, kuru nane ve biraz tuz ekleyip, mercimeğin üzerine dökün.

Püf Noktası:

Mercimeği önceden ıslamamızın nedeni mercimeğin kararmasına engel olmak, böylelikle çorbanın içinde yeşil yeşil görünmesi sağlamak. Kesme mantı bu çorbaya çok yakıştığından, ben 1 su bardağına yakın koyuyorum. Bu durumda yemeğe biraz daha su eklemeniz gerekecektir. 1 su bardağı kadar sıcak su yeterli olacaktır. Şayet evde kesme mantınız yoksa, yerine erişte de kullanabilirsiniz.

Bu çorbayı şu şekilde de pişirebilirsiniz: 1-1,5 su bardağı yoğurt, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı dolusu unu robottan geçirip, kesme mantı ile birlikte bu karışımı tencereye ekleyin ve karıştıra karıştıra pişirin. Sonra üstüne salçalı sosunu dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder