22 Şubat 2009

Orman Kebabı


Malzemeler (3-4 kişilik):
  • 500 gr. kuşbaşı et
  • 2 orta boy havuç
  • 2 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • yarım su bardağı bezelye
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ
  • karabiber, kekik, tuz

Yapılışı:

Eti, düdüklü tencerede düdüğünü kapattıktan sonra 20 dakika kadar pişirin. Tencereye yağı koyup, soğanı yağda kavurun. Eti ilave edin. Soğanlarla et kavrulurken, havuçları ve patatesleri doğrayıp, onları da tencereye ekleyin. Yemeğin salçasını ilave edin ve hepsini karıştırın. Yemeğin üstünü kaplayacak kadar su ekleyin. Karabiberi ve tuzu koyun. Yemeğin suyu kaynar kaynamaz bezelyeyi de ilave edin. Sebzeler piştiğinde, yemeğiniz servise hazır demektir. Yemeği ocaktan almadan önce kekiği ekleyin ve 1-2 dakika daha yemeği pişirin.

Püf Noktası:

Ben hep dana eti kullandığım için, eti mutlaka düdüklü tencerede biraz pişiririm. Bu sayede hem et, yemek içinde yumuşak olur hem de et suyunu yemeği pişirirken kullanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder