25 Şubat 2009

Salçalı Biftek


Malzemeler (3 kişilik):
  • 3 tane kalın kesilmiş biftek
  • 2-3 tane orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ
  • tuz, karabiber, kekik

Yapılışı:

Biftekleri yayvan teflon bir tenceye yerleştirip, kapağını kapatın. En küçük ocakta, kısık ateşte bifteklerinizi pişirmeye başlayın. Biftekler suyunu bıraktığında, birkaç damla limon damlatın. Bifteklerin suyu azaldığında yarım su bardağından biraz fazla sıcak su ekleyip, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Ara sıra biftekleri çevirin. Suyu bittiğinde zeytinyağını tavaya ekleyip, biftekleri çevirerek hafifçe kızartın. Soyduğunuz patatesleri boylamasına ve biraz kalınca kesip, bifteklerin üzerine dizin. Başka bir yerde iki su bardağı sıcak suda, salçayı eritin. Tuz ve karabiber ekleyip, patateslerin üzerinden gezdirerek dökün. Patatesler pişmeye yakın, kekik serpin. Patatesler piştiğinde, yemeğiniz servise hazır demektir.

Püf Noktası:

Biftekleri pişirirken limon damlatırsanız, et yumuşak olur. Şayet evinizde taze kekik varsa; salçalı suyu döktükten sonra taze kekikleri patateslerin üzerine koyup, pişirin. Bu şekilde yemeğiniz çok daha lezzetli olacaktır ve mis gibi kekik kokacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder