11 Şubat 2009

Patatesli Tavuk Göğsü


Malzemeler (3 kişilik):
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1-2 adet büyük kırmızı biber
  • 3 ortaboy patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ
  • kırmızıbiber, karabiber, tuz

Yapılışı:

Tavuk göğüslerini orta büyüklükte küp küp doğrayıp, yayvan bir (teflon) tencereye alın. Kısık ateşte tavuğun suyunu bırakmasını bekleyin. Tavuk, suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin. Bu arada kırmızı biberleri ocakta ya da fırında közleyip, kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın. Patatesleri soyup, onları da küçük küp küp doğradıktan sonra suyunu çeken tavuğu, zeytinyağında kavurun. Tavuklar kızarınca önce doğradığınız patatesleri ekleyin ve tavukla birlikte biraz daha kavurun. Sonra kırmızı biberleri ilave edip, kırmızıbiber ve karabiberi ekleyin. Hepsini birden karıştırın. Malzemenin üstünü kapatacak kadar su ilave edip, tuzunu ekleyin ve pişirin. Patatesler piştiğinde yemeğiniz servise hazır demektir.

Püf Noktası:

Bu az sulu bir yemek. Suyu özellikle patateslerin pişebilmesi için ilave ediyoruz. Bu yüzden yemeğe çok fazla su koymayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder