7 Şubat 2009

Cevizli Kurabiye


Malzemeler:
  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 1 yumurta
  • 1 yumurtanın akı
  • 5 kaşık pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • alabildiği kadar un

Yapılışı:

Tereyağını veya margarini bir sahana koyun ve yağı yanmayacak şekilde eritin. Bu yağı derin bir kaba alın. İçine yumurta ve şekeri ilave ederek mikser ile iyice çırpın. Daha sonra unu, kabartma tozunu ve cevizi ilave edin ve hepsini birden yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar un ekleyin ve yoğurun. Ceviz büyüklüğünde aldığınız hamuru, iki elinizin arasında yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra cevize batırıp, fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında, 180 C sıcaklıkta pembeleşinceye kadar (25-30 dakika) pişirin.

Püf Noktası:

Yağlı kağıdınız yoksa tepsiyi çok az yağlayın. Kurabiyelerinizin çok pişmeden, henüz pembeyken fırından alınması gerekir. Ben yaptığımda yukarıdaki resimdeki kurabiyelerden 31 adet çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder