15 Şubat 2009

Hünkar Beğendi


Malzemeler (3 kişilik):
  • 5oo gr. kuşbaşı et
  • 650 gr. hazır közlenmiş patlıcan
  • 2 orta boy domates
  • 1 tane büyük çarliston biber
  • 1 yemek kaşığının yarısı kadar domates salçası
  • yarım su bardağı süt
  • yarım su bardağından biraz fazla kaşar peyniri rendesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

Yapılışı:

Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayıp, düdüklü tencerede pişirmeye başlayın. Düdüğü çaldıktan sonra 20-25 dakika kadar daha pişirip ocaktan alın. Bir tencereye zeytinyağını koyun ve küçük doğranmış biberleri yağda kavurun. Sonra domatesleri küp küp doğrayın ve biberlerin üstüne ilave edin. Yarım yemek kaşığı salça ekledikten sonra kuşbaşı eti bu karışıma ekleyin. 1 su bardağı et suyu ilave edip, karabiber ve tuz koyun. Suyu çok az kalana kadar pişirin. Başka bir yerde teflon tencerenin içine közlenmiş patlıcanları koyun. Tereyağını ilave edin ve patlıcanları tereyağı ile kavurun. Sütünü ilave edip, karıştırmaya devam edin. Püre haline gelen patlıcana kaşar rendesini ekleyip, iyice karıştırın. Çok az daha pişirip ocaktan alın. Servis tabağına püre yapılmış olan patlıcanı koyun. Üzerine hazırladığınız eti koyup, servis yapın.

Püf Noktası:

Şayet patlıcanı siz közlemek istiyorsanız, 5 büyük patlıcana ihtiyacınız olacak. Patlıcanlar közlendikten sonra limon ile ovarsanız, patlıcanlar kararmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder