Malzemeler (3-4 kişilik):
- 3 tane uzun kara kabak (beyaz olanı da kullanılabilir)
- 2 tane yumurta
- 5 tane ince yapraklı yeşil soğan
- yarım demet maydanoz
- biraz dereotu
- yarım kahve fincanı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- karabiber, kırmızıbiber, tuz
Yapılışı:
Kabakları rendeleyin ve suyunu iki elinizin arasında sıkarak, derin bir kaba alın. Diğer malzemeleri de ekleyip, hepsini iyice karıştırın. Yağlanmış borcama dökün ve 180 C de üstü kızarana kadar pişirin.
Püf Noktası:
Karışımı küçük bir borcama veya fırın kabına dökününüz. Ben küçük kare borcama döktüm. Resimde görülen büyüklükte 9 dilim çıktı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder