21 Şubat 2009

Beşamel Soslu Tavuk


Malzemeler (3 kişilik):
  • 500 gr. tavuk göğsü
  • 2 tane orta boy yeşil biber
  • 2 tane orta boy domates
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • kaşar peyniri rendesi

Beşamel sos:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • tuz

Yapılışı:

Tavuk göğüslerini orta büyüklükte olacak şekilde küp küp doğrayın. Tavukları teflon tencereye koyun. Suyunu bırakınca ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin. Suyunu çekince zeytinyağını ilave edin ve tavukları yağda biraz kavurun. İnce doğranmış biberleri önce, küçük ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ise daha sonra ekleyin. Yarım su bardağı su koyun. Karabiber, kırmızıbiber ve tuzu ekleyip, kısık ateşte tavuklar pişinceye kadar pişirin.

Yemeğiniz pişmeye yakın beşamel sosunu yapmaya başlayın. Derin teflon bir tavaya tereyağını koyup eritmeye başlayın. Unu ekleyip, tereyağı ile kavurun. Başka bir yerde sütü, yumurtayı ve tuzu çırpın. Kavrulan unun üzerine ilave edip, hepsini iyice karıştırın. Kaynar kaynamaz sosu ocaktan alın.

Pişen tavukları küçük bir fırın tepsisine veya borcama alın ve yayın. Tavukların üzerine biraz kaşar rendesi serpin. Beşamel sosu tavuğun üzerine yayın ve üstünü kaşar rendesi ile kaplayıp, 180-200 C de üstü kızarana kadar pişirin.

Püf Noktası:

Beşamel sosunu tavuğun üstüne yayarken, suyla ıslatılmış yemek kaşığı kullanın. Daha kolay yayılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder