10 Şubat 2009

Kağıt Kek Kalıplarında Kremalı Kek


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 6 kahve fincanı pudra şekeri
  • 3 kahve fincanı yoğurt
  • 2,5 kahve fincanı sıvıyağ
  • 6 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • limon kabuğu rendesi

Krema:

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 10 silme yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 paket vanilya
  • limon kabuğu rendesi
  • biraz tereyağ

Yapılışı:

Derin bir kaba yumurtaları kırıp, pudra şekerini ilave edin ve çırpın. Yoğurt, sıvıyağ ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Hepsini karıştırın. İlk önce 3 kahve fincanı unu eleyin. Daha sonra diğer 3 kahve fincanı unu kabartma tozu ile karıştırıp, karışımın üstüne eleyin ve tüm malzemeyi iyice karıştırın. Büyük fırın tepsisine kağıt kek kalıplarını yerleştirin. Kek hamurunu kalıplara dökün ve 180 C de üstleri kızarıncaya kadar pişirin.

Kekler pişerken kremayı yapmaya başlayın. Orta büyüklükteki bir tencereye sütü koyun. Şekeri, unu, vanilyayı, kakaoyu ve limon kabuğu rendesini ilave edip, karıştıra karıştıra pişirin. Yemek kaşığının ucuyla tereyağı koyup, kremayı ocaktan alın. Bir süre daha kremayı karıştırmaya devam edin. Fırından çıkan keklerin üstüne kremayı dökün. Ilıyınca Hindistan cevizi ile süsleyip, buzdolabına koyun.

Püf Noktası:

Hamuru, kalıplara dökerken dikkatli olun. Kekinizin kabaracağını ve üstüne krema dökeceğinizi düşünerek, çok fazla hamur koymayınız. Bu ölçüden 43 adet kremalı kek çıkıyor.

2 yorum:

  1. Sen olmasaydın napardık anne !!!!!!!!!!!!!!!!!
    ELİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun Dorukcum. Nasılda seversin bu pastayı. Herzaman yaparım. Sen yeterki iste:))

    YanıtlaSil