8 Şubat 2009

Zeytinyağlı Doğranmış Kereviz


Malzemeler (4-5 kişilik):
  • 1 büyük kereviz (750 gram)
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük limon
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Kuru soğanı ortadan ikiye bölüp ince ince kıyın. Zeytinyağını tencereye alın ve soğanları küçük ocakta ve kısık ateşte kavurmaya başlayın. Havucu uzunlamasına ikiye kesin ve dilim dilim doğrayın. Tavaya ekleyin. Soyduğunuz patatesi de küçük küp şeklinde doğrayıp tavaya ekleyin ve karıştırın. Onlar kavrulurken kerevizi soyun ve iki parmak boyunda küp küp doğrayın. Doğradığınız kerevizleri tavaya alın. Bezelyeyi, limonu, tuzu ve şekeri ilave edin. Yarım su bardağı su ile kısık ateşte pişirin. Kereviz de suyunu bırakacaktır. Kerevizin cinsine göre bu su yeterli gelmeyebilir. Kerevize çatal batırdığınızda yeterince yumuşak değilse yarım bardak daha su ilave ederek pişirmeye devam edin. Tuzuna bakmayı unutmayın.

Püf Noktası:

Ben kerevizler kararmasın diye yemeği hazırlamaya diğer malzemelerden başlıyorum. Aksi takdirde kerevizleri limonlu suda bekletmeniz gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder