11 Şubat 2009

Yoğurt Çorbası


Malzemeler (4-5 kişilik):
  • 250 gram yoğurt veya süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 kahve fincanı döğme (bugday) yada pirinç
  • 3-4 adet küçük haşlanmış patates

Sos:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • kırmızıbiber ve kuru nane

Yapılışı:

Yoğurdu, yumurtayı ve unu blender ile iyice karıştırın. Orta büyüklükte bir tenceye bu karışımı dökün. Üstüne 6-7 su bardağı su koyun ve önceden haşlanmış döğmeyi de ilave ederek kaynayana kadar karıştıra karıştıra pişirin. İçine pirinç koyacaksanız önceden haşlamanıza gerek yok. Eğer çorbanın kıvamı size hala yoğun geliyorsa biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz. Haşlanmış patatesleri tüm tüm, çorbayı ocaktan almadan bir kaç dakika önce ilave edin. Sosu yapmak için tereyağını bir kapta eritip, üzerine kırmızıbiber ve kuru nane ekleyin. Yağ yanmadan ocaktan alıp, çorbanın içine dökün.

Püf Noktası:

Kesik kesik olmaması için yoğurt, yumurta ve unun iyice karıştırıldığından emin olun. Bu çorbanın güzel yanı içine koyacağınız malzemeyi çeşitlendirebilmeniz. Şayet çorbanın içine patates koymak istemiyorsanız, iri doğranmış domates ve biberi direk, patlıcanı ise ayrı bir yerde haşlayıp koyabilirsiniz. Böylece sebzeli yoğurt çorbası yapmış olursunuz. Bir başka öneri ise eğer buzluğunuzda mantı var ise çorbanızı mantılı olarakta pişirebilirsiniz. Çok lezzetli olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder