16 Şubat 2009

Zeytinyağlı Pırasa


Malzemeler (3-4 kişilik):
  • 500 gr. pırasa
  • 2 küçük havuç
  • 1 silme tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 küçük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tane limon
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz, karabiber

Yapılışı:

Orta büyüklükte bir tencerede, soğanı zetinyağında kavurun. Küçük doğranmış havuçları da ekleyip, kavurmaya devam edin. Salçayı koyun. Doğranmış pırasaları da ekleyip, tüm malzemeyi şöyle bir karıştırın. 2,5 su bardağı su koyduktan sonra pirinci, limonu, tuzu ve karabiberi koyup, hepsini karıştırın. Pirinç ve havuç piştiğinde yemeğiniz servise hazır demektir.

Püf Noktası:

Pirinci tüm malzeme ile birlikte koymak gerekiyor. Aksi takdirde pırasalar piştiğinde pirinç hala diri kalabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder