15 Şubat 2009

Yufkalı Talaş Böreği


Malzemeler (4 kişilik):
  • 500 gr. kuşbaşı yada kuşbaşı şeklinde doğranmış biftek
  • 3 adet yufka
  • 2 orta boy soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 orta boy haşlanmış patates
  • karabiber, kekik, tuz
  • 1 yumurtanın sarısı

Yufkalar için:

  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı

Yapılışı:

Kuşbaşı eti küçük küçük doğrayın. Düdüklü tencerede biraz pişirin. Başka bir yerde soğanı, biraz iri olacak şekilde doğrayın ve yağda kavurun. Sonra eti ekleyip, etle de bir süre kavurun. Küçük küçük doğranmış patatesleri ve bezelyeyi ilave edin. Karabiber, kekik ve tuzu ekleyip, hepsini iyice karıştın. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Yufkaları yağlamak için; tereyağını yakmadan eritip, su ile karıştırın. Her bir yufkayı dörde bölün. Üçgen şeklinde olan yufkanızı önce yağlayın. Sonra kare haline getirip içine hazırladığınız etli harçtan koyun. Gene kare şeklinde olacak şekilde uçlarını birleştirip, birleştirilmiş kısımlar altta kalacak şekilde, yağlanmış tepsiye dizin. Üstüne yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu dökün. Aynı işlemi diğer üçgen şeklindeki yufkalara da uygulayın. 180 C fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Püf Noktası:

Kuşbaşı et yerine biftek kullanırsanız çok daha lezzetli olur. Eti düdüklüde çok pişirmeyin. Sadece yumuşak olması için düdüklüde pişirdiğimizi unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder