15 Şubat 2009

Tarhana Çorbası


Malzemeler (5-6 kişilik):
  • 5 yemek kaşığı tarhana
  • 1,5 yemek kaşığı kadar salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • karabiber, kırmızıbiber, tuz

Yapılışı:

Ortaboy bir tencereye zeytinyağını ve salçayı koyup, kısık ateşte salçayı biraz kavurun. 6 su bardağı et suyu ve 2 su bardağı su koyun. Tarhanayı ilave edip, karıştıra karıştıra kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra kuru naneyi ekleyin. Birkaç dakika kadar daha pişirip, ocaktan alın.

Püf Noktası:

Eklediğiniz et suyu ve suyun ılık olması çok önemli. Kaynarken tarhanayı ilave edecek olursanız, tarhana topaklaşır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder