8 Şubat 2009

Peynirli ve Cevizli Erişte


Malzemeler (3-4 kişilik)
  • 2 su bardağı erişte
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • 100 gram beyaz peynir
  • dövülmüş ceviz

Yapılışı:

Orta büyüklükteki bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Kaynayan suya erişteyi atın. Erişte pişince suyunu süzün. Başka bir tavaya zeytinyağını ilave edip ateşte yağı yakmadan hafifçe kızdırın. Ezilmiş peynirleri yağın içine dökün, hızlıca karıştırıp ocaktan alın. Eriştenin olduğu tencereye ekleyip iyice karıştırın. Dövülmüş ceviz ile servis edin.

Şöyle de yapabilirsiniz: 1 yemek kaşığı tereyağını yakmadan eritip, eriştenin üzerine dökün. Hemen çatalla ezdiğiniz peynirleri de ilave edip, karıştırın. Dövülmüş ceviz ile servis yapın.

Püf Noktası:

Erişteyi çok pişirmeyin, biraz diri olsun. Ayrıca erişteyi haşlamak için kullandığınız suyu çok fazla koymazsanız, suyunu süzmeye gerek olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder