6 Şubat 2009

Golden Elmalı Kremalı Pasta

Malzemeler:

  • 6 tane golden elma
  • yarım kilo petibör bisküvi
  • 1 avuç dövülmüş fındık veya ceviz
  • 1 yemek kaşığı şeker

Krema için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • kaşık ucuyla tereyağı (kremayı parlatmak için)

Yapılışı:

Elmaları soyun ve rendeleyin. Bisküvileri havanda ya da poşetin içine koyup vurarak dövün. Çünkü robot ile çekince çok ince oluyor. Bir kapta bisküvüleri, rendelenmiş elmaları, dövülmüş fındık veya cevizi ve şekeri karıştırın. Yuvarlak borcamı (26 cm) su ile ıslatın (yoksa servis yaparken yapışabilir) ve bu karışımı borcama elinizle yayın.

Kremayı yapmak için sütü, şekeri, unu, vanilyayı ve limon kabuğu rendesini karıştırarak pişirin. İnmeye yakın tereyağını da ekleyip ocaktan alın.

Kremayı borcamdaki malzemenin üzerine dökün. Hafif soğuyunca buzdolabına koyun. Arzuya göre üstüne ceviz veya fındık serpilerek servis yapılabilir.

Püf noktası:

Bu pastanın en güzel tarafı tadan kişiye içinde muz varmış hissi vermesi. O yüzden mutlaka golden elma kullanılmalı. Ben halka doğranmış muzları hazır jöle ile bulayıp (muzlar kararmasın diye) kremanın üstüne yerleştirerek servis yapıyorum. Hangisi kolayınıza gelirse...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder