25 Şubat 2009

Zeytinyağlı Bürüksel Lahanası


Malzemeler (3 kişilik):
  • 300 gram bürüksel lahanası
  • 250 gram arpacık soğanı
  • 2 orta boy havuç
  • 1 silme tatlı kaşığı domates salçası
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane limon
  • biraz tuz, 1 silme tatlı kaşığı şeker

Yapılışı:

Bir tencereye yağı koyun ve soğanları kavurun. Havuçları halka halka kesin. Bürüksel lahanalarını ve havuçları ekleyip, hepsini kavurmaya devam edin. Salçasını ekleyip, bir süre daha kavurun. Sebzelerin üstünü kaplayacak kadar su, bir limonun suyunu ve tuzu ilave edip, sebzeler pişene kadar pişirin.

Bürüksel lahanasını etli pişirmek isterseniz, kapuska yemeği gibi pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder