7 Şubat 2009

Portakallı Kurabiye

Malzemeler:
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı portakal suyu
  • portakal kabuğu rendesi(suyunu sıktığınız portakalları kullanın)
  • 1 paket kabartma tozu
  • alabildiği kadar un

Yapılışı:

Şekeri ve yumurtayı çırpın. Yağı, portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, iyice karıştırın. Karışıma, unu ve kabartma tozunu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar un ilave ederek yoğurun. Cevizden biraz büyük hamuru iki elinizin arasında yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 C fırında iyice pembeleşinceye kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder