19 Şubat 2009

Kıymalı Kapuska


Malzemeler (3 kişilik):
  • 1 küçük sert yapraklı lahana(500 gr.)
  • 150 gr. kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 yemek kaşığı silme pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • tuz, karabiber

Yapılışı:

Lahanayı yıkayın ve doğrayın. Orta büyüklükte bir tencereye eti koyun ve kısık ateşte şöyle bir kavurup, zeytinyağını ilave edin. Soğanı iri doğrayıp, et ile birlikte kavurun. Salçayı ilave edin. Doğranmış lahanaları ekleyip, yarım su bardağı su koyun. Lahananın diriliği biraz gidince 2 su bardağı su daha ekleyin. Pirinci koyup, tuz ve bol karabiber ekleyin. Pirinci piştiğinde lahanalar da pişmiş olacaktır. Üzerine kırmızıbiber ekleyerek servis yapın.

Püf Noktası:

Lahananın sert yapraklı kısımlarını kullanırsanız, yemeğiniz çok daha lezzetli olur. Bu yemeği pirinç koymadan da pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder